Nu te zien: Retrospectief van Sander Buijk

Sander Buijk fans opgelet: vanaf 21 juni is de solo expositie ‘Retrospectief’ in Gallery Untitled te zien. Wie in Gallery Untitled is geweest, kent Sander Buijk. Zijn opvallend vriendelijke en stoere beelden zijn een constante blikvanger in onze ruimtes. Het werk van Sander staat bekend om zijn bijzondere en contrasterende materiaalgebruik. Zoals de naam het al zegt, presenteren we in de nieuwe expositie een overzicht van zijn beste werken door de jaren heen. Uiteraard zullen er ook nieuwe beelden te zien zijn. En hoewel zijn werken heel herkenbaar zijn, lukt het de kunstenaar iedere keer weer om zichtzelf te vernieuwen en ons te verassen.

De tijdreizigers van Cirque de Pepin

In de beleving van Pepijn van den Nieuwendijk is de dodo niet uitgestorven, maar op reis gegaan. Zijn dodo’s gaan op zoek naar een betere plek, dat is actueel en tijdloos tegelijk. “De ontheemde dodo zoekt naar soortgenoten en een veilige plek om te bestaan. Hij leeft voort omdat wij hem steeds afbeelden in boeken, kunst en films.” Van Nieuwendijk ziet zichzelf terug in de tragische vogel. “Ik reisde vroeger niet veel of ver, totdat ik voor een opdracht naar China moest en er een wereld voor me openging. Ook de dodo kwam nooit van zijn eiland, omdat hij niet kon vliegen. Tot hij plotseling werd meegenomen door zeelieden en zo zijn reis begon.”

Vaderdag cadeau tips van Team Untitled

Nog op zoek naar een origineel cadeautje voor Vaderdag? Wij helpen je een handje en hebben onze favorieten uit de giftshop onder elkaar gezet. Van het perfect vormgegeven speelgoed voor alle leeftijden van Floris Hovers tot zeer hoogwaardige prints en prachtige kunstenaarsboeken. Bestel ze online of kom op 16 juni zelf langs, we geven 10% korting op alle items. Leuk voor je vader, of gewoon voor jezelf natuurlijk 🙂