lenny oosterwijk

Biografie

Lenny Oosterwijk | Natuurfotografie

In de natuur vindt Lenny Oosterwijk zijn inspiratie. Zo maakt hij voor het project Heraclitus al een aantal jaren foto’s van rivieren tot ongrijpbare, bijna abstracte beelden. De rivier als symbool voor oneindige beweging. Of, zoals de filosoof Heraclitus het verwoordde: ”No man steps in the same river twice”.

In 2014 maakt hij binnen deze zelfde thematiek de film Heraclitus. De film werd geselecteerd en vertoond op het Internationaal Filmfestival Rotterdam. Oosterwijk zoekt hierin naar een andere waarheid, die doet denken aan de inzichten van Zen Koans (raadsels vanuit boeddhistische traditie, bedoeld om het rationele denken te stoppen). Het internationaal vermaarde jazzkwartet Artvark SQ componeerde de muziek bij deze rivier film. Met zijn werk exposeerde hij eveneens in de Kunsthal Rotterdam.

In 2016 Lenny Oosterwijk de Zilveren Camera in de categorie Portret. De veelzijdige fotograaf is jarenlang artdirector geweest van het magazine Rails, waarin hij zijn eerste succesvolle jaren beleefde als begeleider en curator van kunstenaars, iets wat hij nu uitgebreid heeft tot het beheren van Gallery Untitled.

Interview