Art on Paper: bedankt voor jullie komst!

Afgelopen weekend stonden we op Art on Paper in Amsterdam met een heel mooie stand, al zeggen we het zelf 🙂 Voor iedereen die ondanks het lekkere weer is komen kijken, bedankt voor jullie komst!

De nieuwe zeer gedetailleerde potloodtekeningen van Tim ter Wal trokken van vele bezoekers de aandacht. Tim maakte speciaal voor de beurs een serie nieuwe tekeningen, voor het eerst te zien op Art on Paper. Benieuwd? Bekijk ze hier van dichtbij.

Verder hadden we solo van twee wanden vol met de kleurrijke printen van Octavie Wolters, zoals een snoepwinkel, in Octavie’s eigen woorden.

Samen met werken van Pai Dekkers, Ulrike Främbs, Carlijn Kingma, Rik Smits en Florian Borstlap & Ko de Kok hing er een mooi overzicht van de kunstenaars van Gallery Untitled. Zo verschillend en tóch één geheel.

Bekijk hieronder de foto’s. Kon je er niet bij zijn wil je de werken van dichtbij bekijken? Kom langs in de galerie of bekijk de foto’s hieronder. Alle beschikbare werken vind je op de website, je kunt ons ook altijd een mailtje sturen voor meer informatie.

Mega softijs van Florian & Ko

Met dit weer is het de hoogste tijd voor ijs. In de nieuwe expositie van Florian Borstlap & Ko de Kok zijn zowel dubbellikkers, raketjes als softijsjes te vinden. Met als hoogtepunt een twee meter hoge, roze oublié hoorn met uiteraard een customized discodip lijst. Het was een uitdaging om een lijst van 1,5 bij 2 meter in de spikkels te dippen, maar het is heel goed gelukt.

Bijzonder aan het nieuwe werk is dat Ko voor het eerst met olieverf heeft gewerkt, in plaats van potlood. Hierdoor lijkt het ijs zo levensecht dat je bang bent dat het smelt in de zon. De tentoonstelling is nog tot en met 16 juni in de galerie te bekijken. Kom je langs? Er liggen raketjes klaar in de vriezer 🙂

Geen plaats voor zo’n grote lijst? Geen punt, alle ijsjes zijn ook beschikbaar op A3 formaat.

Nieuwe tekeningen van Tim ter Wal

Afgelopen weekend presenteerde we nooit eerder getoonde tekeningen van Tim ter Wal op Art on Paper. Speciaal voor de beurs maakte hij nieuwe werken. Vaak is een industriële omgeving onderwerp van zijn werk. Deze keer heeft Tim zich laten inspireren door steden als Venetië en Split en voor het eerst ook door de natuur.

Tim ter Wal tekent naar zijn geheugen, nooit van een voorbeeld. Het is geen fotografisch geheugen, maar zoals hij het zelf zegt: “mijn geheugen is mijn camera”. Als kind nam hij onderweg naar school in gedachte de fabrieken en industrieterreinen op en tekende daarna moeiteloos de landschappen van mijn dromen. Fantasie en werkelijkheid laat hij door elkaar heen vloeien.

Hij heeft ontzettend goed oog voor detail en tekent dan ook iedere dakpan, baksteen of blaadje aan de boom. Tegelijkertijd weet hij een geheel van de voorstelling te maken, die in balans is. De hand van de kunstenaar is bijna voelbaar wat maakte dat veel bezoekers ontroerd waren toen ze voor zijn werk stonden.

Wil je zelf ook zo’n unieke tekening in huis? Bekijk hieronder de nieuwe werken van Tim van dichtbij. Ze zijn allemaal origineel, dus er is er maar één. Deze zijn nog beschikbaar, je kunt ze bestellen via ons site of kom eens langs in de galerie!