Kerstactie: 25% korting op Wandschappen

Vanaf vandaag start de speciale kortingsactie op alle vilten planten van Wandschappen. Gedurende de hele maand december krijg je namelijk wel 25% korting.

Maak gebruik van onze speciale kortingscode in de webshop: WANDSCHAPPEN25

Het vilt wordt geproduceerd in een fabriek bij Barcelona. Deze fabriek heeft een netwerk van regionale schaapherders die de wol leveren voor het vilt. Hierdoor is de fabriek de basis van een economisch en sociaal systeem voor de boeren, waarvan veel van de wol anders voor veel minder geld als isolatiemateriaal zou worden verkocht, of zelfs wordt verbrand omdat er geen markt voor is.  De boeren kunnen rekenen op jaarlijks gegarandeerde afname en dus inkomen.
De fabriek is gecertificeerd voor haar “zero waste” ambities. Ze hebben een eigen waterzuiveringsinstallatie om al het in de fabriek gebruikte water te kunnen hergebruiken. En delene van de productie wordt gedraaid op hergebruikt wol uit de kledingindustrie.

De Viltplanten Collectie onder de slogan: “You feel at home where you grow your own plants”. Sinds 2009 is deze collectie representatief voor de migratiegolven in Rotterdam Zuid (waar de kunstenaars wonen en werken). Indien iemand langer dan een paar weken ergens mag wonen zien zij als buren kamerplanten verschijnen achter de ramen, als eerste teken van het inrichten van een nieuw verblijf voor langere tijd. Indien dit misgaat liggen de kamerplanten als eerste op straat, bij de rest van de inboedel. De Viltplanten zijn monochrome sculpturen van wolvilt, met een hoge ambachtelijke kwaliteit.  Ze zijn een iconisch beeld in hun werk geworden en worden zowel in de kunst- als in de designwereld gepresenteerd en verkocht. Hun strenge, monochrome uiterlijk maken ze monumentaal, zeker wanneer ze een formaat van tussen de 2 en 5 meter hebben. Tegelijk zijn ze humoristisch door de vaak felle kleuren en het materiaal wolvilt.

Als kunstenaarsduo werken ze sinds 1999 samen aan een uitgebreid oeuvre.
Hun leven is in totale verbondenheid met elkaar, met hun werk, met de stad Rotterdam en met de ontwikkelingen in de wereld. Beeldende Kunst is het vak waarin ze dat onderzoeken en uitdragen. De podia in de kunst,- en designwereld zorgen voor de zichtbaarheid en de verkoop en vanuit die twee werelden komen ook nieuwe vragen op hen af. Hierin realiseren ze hun eigen ruimte en betekenis, die ervoor zorgt dat ze kunnen blijven ontwikkelen Het atelier is het episch centrum, waar de verbindingen tot stand komen met de mensen met wie zij werken, de stad en de kunst- en designwereld en waar al hun ideeën worden omgezet in concrete beelden.  Alles wordt gemaakt in hun ateliers, met een kleine groep specialisten, die uitblinkt in ambachtelijke technieken. Daardoor is elk werk uniek.
De kunstenaars verzamelen beelden, sporen van (tijdelijke) aanwezigheid van mensen, analyseren deze en transformeren de daaruit voortgekomen ideeën tot kunstwerken die ervoor zorgen dat er opnieuw en anders naar de werkelijkheid en de toekomst wordt gekeken.Dit doen ze vanuit de autonomie van de beeldende kunst, waarin het ontstane beeld zelf centraal staat. Maar ze maken ook gebruik van het vakgebied design, waarin hun werk deels wordt opgenomen op het moment dat het naast een beeldende ook een toegepaste betekenis heeft. Hierdoor zijn zij een zichtbare schakel tussen de vakgebieden kunst en design en wordt hun werk op beide podia getoond en gewaardeerd.

Kerstactie: 25% korting op Wandschappen

1 t/m 31 december 2023

Beschikbare werken