Truth or Dare van Sander Buijk op de Lely Campus

Eind 2021 werd Sander Buijk benaderd om een ruimtelijk voorstel te maken bij de entree van het op te leveren nieuwe campus (ontworpen door Converse Architects) van Lely Industries in Maassluis. Dit voorstel is dit jaar 2023 gerealiseerd.

Buijks voorstel is geïnspireerd op de tentoongestelde meccano doos in de ontvangsthal van Lely. Deze staat naast de rest van de door Lely ontworpen agrarische machines door de jaren heen. Naast dat Lely 75 jaar een familie bedrijf is, straalde dat een enorme enthousiasme uit.

De tweede inspiratie was de vreugde en vrijheid die uitstraalt van een koe die in het voorjaar de eerste keer in de wei gaat. Een schijnbare onmogelijkheid van 500kg die op haar voorpoten kan dansen.

Sander Buijk – Truth or Dare

Foto: Jacqueline Fuijkschot ©

Truth or Dare van Sander Buijk op de Lely Campus

Beschikbare werken