Carlijn Kingma in twee zalen

We verlengen de zeer succesvolle solo tentoonstelling van Carlijn Kingma en vullen nu twee zalen met een overzicht van al haar werken. Kingma exposeert simultaan in het Kunstmuseum Den Haag, en sinds 20 mei 2023 in het Dutch Pavilion tijdens La Biennale di Venezia. Daarnaast is ze genomineerd voor de Dutch Design Awards 2023 en de Amsterdamprijs voor de Kunst 2023!

Carlijn Kingma noemt zichzelf cartograaf van de maatschappij. Op haar kaarten geen wegen, vaarroutes of sterrenstelsels, maar tot in detail uitgewerkte ‘metaforische systeemanalyses’. Haar kaarten volgen paden uit de geschiedenis, beschouwen het heden en verkennen mogelijke routes naar een duurzame en inclusieve toekomst. Voor The Waterworks of Money, het project waarvoor ze langdurig samenwerkte met twee financieel journalisten, geeft ze aan de hand van de watermetafoor – geld als water, een verdampt fortuin, liquiditeit etc. – inzicht in ons complexe financiële systeem. Lees verder

 

Solo expositie Carlijn Kingma

14 april t/m 29 september 2023

Beschikbare werken