driessens en van den baar

Biografie

Driessens en van den Baar | Textielsculpturen en design

 

Het kunstenaarsduo Nicole Driessens en Ivo van den Baar werkt sinds 1999 samen onder de naam Driessens & van den Baar – WANDSCHAPPEN.
Het duo plaatst in hun werk grote maatschappelijke thema’s , die direct invloed hebben op hun eigen situatie. De migratie van mensen uit heel de wereld naar Rotterdam Charlois is sinds ± 1970 nog steeds dagelijks zichtbaar en onderwerp in het werk van het kunstenaarsduo. De Viltplanten collectie en de serie wandwerken TRACES zijn daar een uiting van. En nu Covid-19 heerst is dat ook terug te zien in hun werk. De ambachtelijke uitwerking in textiel stolt de thema’s in de tijd en geeft de werken daardoor een tijdloze, universele uitstraling.
De keuze voor het materiaal wolvilt, dat beschermt tegen koude, hitte, water of vuur voegt met haar intense kleuren een laag toe aan de figuratieve beeldelementen waaruit de kunstwerken zijn voortgekomen.

Het werk van Driessens & van den Baar toont een grote liefde voor materialen en ambachten. In de aandacht voor het maken van de werken met voornamelijk textiel en epoxyhars ligt een belangrijke betekenis. Beide materialen kunnen zowel in twee als in drie dimensies worden gebruikt. Ze hebben een uitgebreid scala aan technische mogelijkheden en expressiviteit.

Interview

Het interview met Driessens en van den Baar is hier binnenkort te lezen