Uitgelicht: Korenveld van Lenny Oosterwijk

Wist je dat onze galerie eigenaar Lenny Oosterwijk zelf fotograaf is? Hij vindt zijn inspiratie in de natuur. Speurend met zijn fotocamera naar schilderachtige reflecties in water, complexe structuren van bomen en nostalgische korenvelden ontdekt Oosterwijk de meest schilderachtige beelden.

Zo maakte hij deze foto van een korenveld in Frankrijk, vlakbij zijn huis in het bos waar hij deze zomer ook weer verblijft. Het ritme van de korenhalmen heeft een bijna meditatief effect en als je voor de foto staat, voel je met een beetje fantasie de wind. Een hoop mensen worden vanzelf rustig als ze alleen maar naar de foto kijken.

Wil je dat zelf ervaren? De foto van meer dan 1,5 bij 2 meter groot is nu te zien in de XXL Art expositie in Gallery Untitled en nog tot en met 29 september te zien.

Zomerrooster Gallery Untitled

De langste dag van het jaar is weer verstreken en de temperaturen blijven stijgen: tijd voor ons zomerrooster!

Komende zomer gaan wij allemaal even de zon opzoeken. De galerie is in de hele maand augustus op vrijdag en zaterdag gesloten. Niet getreurd, want we blijven elke zondag geopend van 11.00u-17.00u. Je kan dus gerust je kunstwerk ophalen en je laten inspireren door onze zomerexpo’s XXL Art en Retrospectief van Sander Buijk.

Uitgelicht: Sprachlos van Sander Buijk

Met herkenbare vormen waarbinnen verschillende, vaak contrasterende materialen als glas en beton, neon en metaal met elkaar versmelten, weet Sander Buijk ons steeds opnieuw te verrassen. De vriendelijke en stoere mens- en dierfiguren zijn geabstraheerd maar altijd herkenbaar. Voor het beeld Sprachlos combineert Sander beton, hout en keramiek tot een vriendelijk maar stoer figuur, geabstraheerd maar zoals altijd herkenbaar.

Buijk studeerde grafiek en illustratie aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam en werkt als illustrator en beeldend kunstenaar. Het resultaat: een krachtige en eigenzinnige beeldtaal waarin de vorm wordt gereduceerd tot de kern. Over de zoektocht naar geschikte onderwerpen en materialen zegt Sander: ‘Wat mij interesseert in het tot stand komen van een beeld is het zoeken naar een grens. Een beeld dat visueel goed communiceert maar ook zijn eigenheid en ruwheid behoudt. Een beeld dat niet te verhalend is, waardoor de kijker geprikkeld wordt tot interpreteren.’