Nu te zien: XXL Art

Deze zomer is er en speciale overzichtstentoonstelling te zien in Gallery Untitled van groot formaat: ‘XXL Art‘. In de twee achterste zalen hebben we de grootste werken van verschillende kunstenaars die we vertegenwoordigen bij elkaar gebracht: Sander Buijk, Johan Kleinjan, Pai Dekkers, Floris Hovers, Lenny Oosterwijk, Cirque de Pepin, Telmo Pieper, Ingrid Baars, Florian Borstlap & Ko de Kok en Luuk Bode.

Met als enorme eyecatcher één van de laatste werken van Sander Buijk: Hiccup, balancerend op een grote oranje boei past het beeld nét in de expositieruimte. Natuurlijk mag Telmo Pieper niet ontbreken, de kunstenaar is werken op formaat gewend. Met het kunstenaarsduo TelmoMiel maakt hij talloze surrealistische muurschilderingen, te vinden over de hele wereld. Zijn indrukwekkende schilderij Untying Knots van 3 bij 2 meter komt geheel tot z’n recht in de expositie. Verder tonen we werken van Cirque de Pepin, Ingrid Baars, Johan Kleinjan, Wandschappen, Dekkers & Co, Florian Borstlap & Ko de Kok, Floris Hovers en Lenny Oosterwijk.

Recht tegenover het drie meter hoge schilderij van Telmo hangen twee kleurrijke stadsgezichten van Johan Kleinjan, het resultaat van zijn werkperiode in China in 2018. Op de balkons ontdekte Johan de verscheidenheid onder de bewoners van de uniforme woontorens. Aan dezelfde wand een heel andere, maar net zo kleurrijk stadsgezicht van Floris Hovers. De kunstenaar maakt van resthout een ware kleuren en vormen compositie in de vorm van een 3 meter lange skyline. Er is nóg een stadgezicht, hoewel je dat in eerste instantie niet zou denken. Luuk Bode laat zich voor zijn schilderijen inspireren door ritjes op de fiets door Rotterdam. Alle energieën en geluiden vertaalt hij in een zeer gedetailleerd werk, die zowel strak als dynamisch is.

Pepijn van Nieuwedijk vond net als Johan Kleinjan inspiratie in China. Hij liet de 2,5 meterhoge porseleinen vaas in China maken. In Nederland beschilderde hij de vaas met op ‘Delfs blauwe’ geïnspireerde, heel gedetailleerde figuren, het is bijna een stripverhaal. In dezelfde ruimte hangt de blauwdruk Wakame #1 van Pai Dekkers. Hij maakt negatieven van Nederlandse wieren, op ware grootte.

Er waait een wind door het koreveld van Lenny Oosterwijk, die zijn inspiratie uit de natuur haalt en er bijna abstracte beelden van maakt waar je rustig van wordt als je er naar kijkt. Vlak ernaast een ode aan het oublié ijsje door Florian Borstap en Ko de Kok, het kunstenaarsduo vond inspiratie in de Nederlandse snackcultuur. De zeer realistische tekening met customized lijst zijn bijna niet van echt te onderscheiden en zorgen gelijk voor zomer in de galerie.

Nu te zien: XXL Art

Beschikbare werken

26 juni t/m 29 september 2024