Hans van Asch’ bergranden op schaal

De serie ‘some engeneering andmounteneering’ van Hans van Asch maakt dat je met een heel andere blik naar je uitgelepelde zachtgekookte eitje kijkt op zondagochtend. De kunstenaar maakte de breuklijn van onder andere Mount Fuji in een ei met een computergestuurde lasercutter, voordat je dit thuis gaat proberen.

Al vanaf het begin dat Hans van Asch fotografeert is hij gefascineerd door scheurtjes en breuklijnen. Het idee om de scheurtjes in een ei te conditioneren en 1 op 1 als een bestaande geografische berg te maken, was een lang gekoesterde wens.

Foto boven: Hans van Asch – Mount Fuji

Mede dankzij de expertise van het Stadslab in Eindhoven is het mogelijk geworden om met een computergestuurde lasercutter enkele bekende bergen in de wereld uit een ei te snijden. Het is een ode aan de Sehnsucht en de Wanderlust, naar een tijd waar het verlangen naar het onbekende en het exotische de mensen nog in beroering konden brengen.

Bekijk de hele serie ‘some engineering and mountaineering’ in Gallery Untitled nog tot en met 16 juni. Alle prints zijn beschikbaar in verschillende maten. Bekijk ze via onderstaande link.

Hans van Asch – Another World

12 april t/m 16 juni 2024

Beschikbare werken