Vogelhuisjes en vreemde vogels van Theo Seesing

Ken je het unieke vogelhuisjesproject Vögelfolie van Theo Seesing al? De kunstenaar vervaardigde een serie van handgemaakte nestkastjes uit voormalige koekoeksklokken. Hoogste tijd voor een nieuw vogelhuisje? Bestel er een via onze webshop (zie link onderaan deze pagina) en hang ‘m nog voor het begin van de lente in de tuin, of gewoon aan de muur natuurlijk.

Theo Seesing, Wald | € 200,00

De heruitgave van het boek ‘Nederlandsche Vogelen’ van Nozeman en Sepp uit 1770-1829 was voor illustrator Theo Seesing aanleiding een reeks eigentijdse vogelplaten te maken. Hij richtte zich daarbij op een bepaalde eigenschap, op het gedrag of op de specifieke naamgeving van een vogel. Zo ontstond een serie vreemde en minder vreemde vogels.

Speciaal voor de Nederlandsche Vogel Kalender 2017 selecteerde Seesing twaalf vogels die we in het dagelijks leven weleens tegen het lijf lopen, waaronder de huismus, de luistervink, de soepkip en de schijtlijster. Deze originele vogelprenten werden in 2017 tentoongesteld in de Haverhorstvestibule van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam.

De reproducties zijn los op print beschikbaar in Gallery Untitled. Hieronder een kleine selectie. Alle beschikbare prints vind je via de link onderaan deze pagina.

Beeld boven: Theo Seesing, Zoetekauw

Theo Seesing, Leeuwerik 

Theo Seesing, Rundervink

Theo Seesing

Beschikbare werken