Octavie Wolters’ Lied van de spreeuw

Is de solo expositie Dit gaat nooit voorbij van Octavie Wolters – tot en met 14 april te zien – tonen we nieuwe prints uit het gelijknamige onlangs verschenen boek. Ook zijn de linosneden uit Het lied van de spreeuw te bewonderen.

Het lied van de spreeuw bezorgde Octavie Wolters een wereldwijde doorbraak. Het boek kreeg lovende kritieken en is inmiddels in verschillende talen verkrijgbaar. Wolters won in 2021 een Zilveren Griffel en werd dit jaar genomineerd voor Britse Yoto Carnegies. De originele lino’s uit het boek zijn onderdeel van de solo expo nu te zien in de galerie.

De linosneden uit het eerste boek hebben we opnieuw laten inlijsten door onze lijstenmaker. Ze zijn tot en met 14 april in de solo expositie van Octavie te bewonderen en allemaal beschikbaar.

De prachtige lino’s van schrijver en beeldend kunstenaar Octavie Wolters laten een wereld zien waarin je even stil mag zijn. Om dan goed om je heen te kijken. De spreeuw in het prentenboek wil een lofzang houden op wat hij allemaal ziet tijdens zijn vluchten over het land. Om zeker te zijn dat hij niets vergeet, vraagt hij alle vogels die hij kent om raad: wat moet ik in elk geval niet vergeten te vertellen?

Nu te zien: Octavie Wolters

2 februari t/m 14 april 2024

Beschikbare werken