Octavie Wolters in de Volkskrant

‘Het schrijverschap was mijn grote droom, maar ik ben volledig stukgelopen op mijn eerste roman’

Vorige week verscheen er een openhartig interview met Octavie Wolters in de Volkskrant. Aan de hand van twaalf dilemma’s  lees je hoe haar nieuwste boek ‘Dit gaat nooit voorbij’ tot stand kwam én de zoektocht die daar aan vooraf ging.

Woorden of beelden?

‘Het begint altijd bij beelden. De woorden komen daar uit voort. Mijn liefde voor taal en voor beelden is even groot, maar dat deze volgorde voor mij het beste werkt, wist ik lang niet.

‘Het schrijverschap was mijn grote droom. Maar ik ben volledig stukgelopen op het schrijven van mijn eerste roman, die in 2016 verscheen. Zozeer dat ik in een depressie belandde. Ik probeerde aan een beeld te voldoen waarvan ik dacht dat het nodig was om in de Nederlandse literatuur mee te spelen. Wat ik maakte, kwam niet echt uit mij.

‘Daarna kon ik twee jaar lang bijna niets. Tot ik langzaam weer begon met tekenen en schilderen. Wandelen en beelden maken. Ik begon hout- en linosneden te maken van wat ik in mijn directe omgeving zag. Ik woon na veel omzwervingen alweer een tijd in Limburg, aan de rand van Roermond. Er zijn hier akkers en bossen. Ik begon vogels te maken, ik houd erg van vogels. Daar is uiteindelijk mijn eerste prentenboek uit voortgekomen, Het lied van de spreeuw.’

Uit: De Volkskrant, 8 februari 2024

Lees hier het hele interview.

Opening expositie Dit gaat nooit voorbij

Op zondag 18 februari is de officiële opening van de expositie Dit gaat nooit voorbij van Octavie Wolters in de galerie. Alle originele linosneden uit het boek én ander nieuw werk zijn in de expositie te bewonderen. Kijk hier voor meer informatie.

Octavie Wolters in de Volkrant

8 februari 2024 | Link

Beschikbare werken