Solotentoonstelling Octavie Wolters

Schrijver en kunstenaar Octavie Wolters vraagt zich al haar hele leven af hoe vogels tegen de dingen aan kijken. Hoe mooi zou het zijn om met hen te kunnen praten… Zien zij de natuur hetzelfde als wij?

Aanleiding van de expo is de publicatie van Octavie’s nieuwste boek Dit gaat nooit voorbij.  Het boek is een bundeling persoonlijke verhalen, met twaalf prachtige linosneden op groot formaat, voor elke maand één, zorgvuldig gedrukt op zwaar papier. Alle originele linosneden én ander nieuw werk zijn in de expositie te bewonderen.

Octavie Wolters studeerde Nederlandse taal- en letterkunde en is zowel schrijver als beeldend kunstenaar. In 2016 debuteerde ze bij Ambo|Anthos met de roman Voorland. In 2020 verscheen het zeer persoonlijke Slot, over depressie en leven in coronatijd, dat zowel door Octavie geschreven als geïllustreerd werd. Er verschenen binnen recordtijd zes drukken en ze ontving er een onderscheiding van de stad Roermond voor.

Als beeldend kunstenaar houdt Octavie zich vooral bezig met het maken van linosneden, die ze in haar atelier aan huis gutst en afdrukt. Octavie Wolters beleefde een droomdebuut als prentenboekmaker in 2021, met het bejubelde en bekroonde Het lied van de spreeuw. Ze won een Zilveren Penseel en het boek werd verkocht aan zeven landen, waaronder Engeland.

Nu te zien: Octavie Wolters

2 februari t/m 14 april 2024

Beschikbare werken