Binnenkort: solotentoonstelling Telmo Pieper

Vanaf 27 januari 2024 debuteert kunstenaar Telmo Pieper in Gallery Untitled in Rotterdam met zijn eerste solotentoonstelling in Nederland. Zijn kunstwerken getuigen van een groot gevoel voor techniek en stijl met veel aandacht voor details en perspectief. Verwacht indrukwekkende schilderijen op groot formaat die zowel realistisch als surreëel aanvoelen.

‘‘De schilderijen draperen over elkaar heen als pure, zijdeachtige stoffen
en omhullen de kijker in een dromerige waas”. – Telmo Pieper

Telmo kan je kennen als de helft van het duo TelmoMiel, waarmee hij surrealistische muurschilderingen vervaardigde die te vinden zijn over de hele wereld. Voor zijn debuut in Gallery Untitled toont hij een verzameling van zijn nieuwste schilderijen. Ook past Pieper zijn technieken voor het eerst toe op een sculptuur.

Een abstract huwelijk

Recente schilderijen bevatten speelsheid in de abstractie van de werkelijkheid, in een poging de kijker onderwerpen met een ander oog te laten zien; ze groeiden uit tot het gebruik van meerdere afbeeldingen, gelaagd over elkaar heen. Door het gebruik van slimme schildertechnieken komt er een andere laag naar voren. Dit levert een handige abstractie op waardoor een soort huwelijk ontstaat tussen de figuratieve delen. Stukken die normaal niet als één geheel werden gezien, maar elkaar nu op vreemde en mooie manieren aanvullen.

Meer informatie? Stuur een mail naar info@galleryuntitled.nl.

Telmo Pieper – United we stand, divided we fall

Solotentoonstelling ’Entangled’ Telmo Pieper in Gallery Untitled

27 januari t/m 7 april 2024

Beschikbare werken