Octavie Wolters genomineerd door de Britse Yoto Carnegies

Het boek The starling’s song, Het lied van de spreeuw van Octavie Wolters is genomineerd voor de Yoto Carnegie Medailles van 2024.

In totaal zijn er 129 boeken genomineerd voor de Yoto Carnegie Medailles van 2024. 69 boeken doen mee voor de Yoto Carnegie Medal for Writing, die wordt toegekend aan een in het Engels geschreven boek voor kinderen en jongeren dat een uitmuntende leeservaring oplevert, en 60 boeken voor de Yoto Carnegie Medal for Illustration, die een uitmuntende leeservaring viert door illustratie. Dit omvat 6 titels die nominaties hebben ontvangen in beide medaillecategorieën.

Elk genomineerd boek wordt gelezen door elk lid van de jury van 2024 – waartoe dit jaar twaalf ervaren bibliothecarissen van CILIP’s Youth Libraries Group (YLG) behoren – die zich vrijwillig inzetten als jurylid.

Op basis van deze nominaties zal de jury de long- en shortlists bepalen en uiteindelijk de medaillewinnaars van 2024, op basis van de officiële criteria voor de medailles voor schrijven en illustraties. De long- en shortlists identificeren een reeks uitstekende boeken voor kinderen en jongeren van alle leeftijden en interesses, waarin schrijven en illustraties van wereldklasse van nieuwe en gevestigde auteurs en illustratoren worden gevierd.

Octavie Wolters genomineerd door de Britse Yoto Carnegies

Beschikbare werken