Concert van Eva van Manen

Eva van Manen is een artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die zich tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. Op haar debuutalbum ‘Politiek & Liefde’ (2018) overbrugt Eva stijlen als rap, elektronica en gitaarpop met een fluïde, persoonlijke invalshoek en onderzoekt waar de politiek en de liefde elkaar raken. Als een diepgravende dialoog die wordt uitgedragen in zowel tekst als productie, waarbij haar brede muzikale interesseveld – van hiphop, soul, indie en jazz – te horen is. Op haar tweede album ‘De Diepte In’ (2021) duikt Eva de diepte in van een gevoelswereld en zoekt Eva een stromende sensitiviteit op, waarvoor ze met verschillende pop- en jazzmuzikanten samenwerkte zoals Xander Vrienten en Rory Ronde. 

Voorjaar 2023 komt Eva’s nieuwe EP ‘Le Hérou’ uit, solo liedjes opgenomen in een Belgisch bos waarop te horen is hoe kwetsbaar en mooi de natuur is. Een tweede EP volgt najaar 2023.

Als producer richtte Eva in 2020 samen met Josephine Zwaan rosetta. op, het platform voor vrouwelijke en gender non-conforming muziekproducers in Nederland. rosetta. organiseert tabletalks, de summerschool, masterclasses en workshops. Ook kwam in dat jaar Eva’s eerste dichtbundel ‘Hoe zijn we hier gekomen?’ uit bij Uitgeverij Hollands Diep. 

Rory Ronde is een gitarist als geen ander. Hij ontwikkelde de afgelopen tientallen jaren zijn geheel eigen sound. Hij speelde met Benny Sings, Giovanca en Roos Jonker. Momenteel speelt Ronde bij Wouter Hamel en maakt hij deel uit van New Cool Collective.
Rory en Eva vonden elkaar een aantal jaar geleden en spelen sinds de tour van Politiek & Liefde samen. Ook co-produceert Rory regelmatig muziek van Eva. Ze hebben beiden een liefde voor verhalende muziek, produceren en componeren samen voor podcasts en theater.

Spotify: Eva van Manen

Let op: Dit event is alleen op uitnodiging te bezoeken.

Concert van Eva van Manen

15 oktober 2023