Floris Hovers in het Drents museum

Van 1 juli tot en met 13 augustus 2023 presenteert het Drents Museum De wereld van Floris Hovers. Deze solotentoonstelling van ontwerper en kunstenaar Floris Hovers toont een veelheid aan kleurige fantasiesteden, skylines, miniatuurvoertuigen, houten dieren en meubels. Hovers nodigt de bezoeker uit in zijn bijna volmaakte eenvoudige wereld, waar alle ruimte is voor verbeelding.

De ontwerpen van Hovers verrassen door hun eenvoud. In zijn werken speelt hij met materialen, kleuren, vormen en constructies. Hovers begint met observeren, onderzoeken en schetsen, waarna hij al gauw overgaat tot het maken. Door te zoeken naar balans komt hij tot de essentie. Het herkenbare ontwerp wat overblijft, spreekt tot de verbeelding van de kijker. Zo treedt Hovers op een speelse manier de volwassen wereld tegemoet, waarbij hij continu zoekt naar een evenwicht tussen functionaliteit en esthetiek.

In Gallery Untitled hebben we altijd werk van Floris Hovers te zien en te koop. Hierboven zie je bijvoorbeeld de grootste skyline die Floris ooit maakte. Deze stadshorizon is 276 cm breed. De prijs is inclusief transport en installatie (in NL)

De wereld van Floris Hovers. Drents Museum

1 juli t/m 13 augustus 2023

Beschikbare werken