Floris Hovers solotentoonstelling

De ontwerpen van Floris Hovers verrassen door hun ontwapenende eenvoud. Geen abstract minimalisme, maar het eindresultaat van een langdurig proces van reduceren; het ‘laten verdampen van het overtollige’. Wat overblijft is de essentie – een bijna cartooneske compositie van vorm, constructie en kleur. Veel van zijn werken en producten verraden een ietwat naïve, speelse benadering.

Hover’s Archetoys zijn te vinden in museumwinkels overal ter wereld, van het MoMa in New York tot het Stedelijk Museum in Amsterdam. In Gallery Untitled tonen we Hovers’ autonome werk, waarin hij je telkens opnieuw uitnodigt in zijn haast volmaakt eenvoudige wereld: een plek waar alle ruimte is voor de verbeelding.

Afbeelding boven: Floris HoversComposed Buildings

Floris Hovers solotentoonstelling

2 december t/m 5 maart 2023

Beschikbare werken