Iris Bergman solotentoonstelling

Sinds 2019 heeft Iris Bergman meer dan 170 kerken en kloosters bezocht. Binnen die kerkmuren was ze vooral op jacht naar één ding: boeketten. ‘Botanische decoraties worden vaak over het hoofd gezien in het donkere schouwspel van religieuze gebouwen. Ik wilde deze symbolen van rouw, wedergeboorte, eerbetoon en schoonheid op de voorgrond plaatsen. Elk stilleven is het resultaat van een menselijk gebaar. Hoe meer ik me begon te concentreren op de bloemen die men achterliet, hoe meer ik een geheel nieuw verhaal erachter ontdekte’ – Iris Bergman.  

De expositie Flowers for Mary bestaat uit foto’s die ze van deze boeketten maakte en zijn door Iris gepubliceerd in een gelijknamig boek dat met de start van de expositie wordt uitgebracht.

Iris Bergman solotentoonstelling

11 november 2022 t/m 19 februari 2023

Beschikbare werken