Live-muziek van Ntjam Rosie, botanische verhalen en schilderachtige natuurfoto’s

Het werk van Lenny Oosterwijk verwondert en overrompelt. De enorme foto’s van water en natuur hebben een zuigkracht die moeilijk uit te leggen is als je niet voor ze staat. Op 14 november vieren we de opening van deze expo met een live optreden van Ntjam Rosie en botanische lezing van Vic van Pieterson

Een windvlaag door een korenveld, een onvoorstelbaar strakke horizon, de glinsterende lichtpunten op een kabbelende rivier. Oosterwijk weet het ongrijpbare moment te vangen voor zijn lens. Voor zijn nieuwste solo-expo in Untitled hebben we twee zalen gevuld met zijn indrukwekkende foto’s van rivieren en meren, bloemen en koren. We vieren deze nieuwe expo tijdens het openings-event op 14 november.

Lenny zal tijdens dit event zijn werk kort toelichten en daarna kunnen we luisteren naar een lezing van Vic van Pieterson. Deze botanist en verhalenverteller schreef een verrassend boek over natuur en biodiversiteit in de stad: Herbarium Schilderswijk.

We sluiten de middag af met de prachtige stem van Ntjam Rosie. Rosie werd geboren in Kameroen en emigreerde op haar negende met haar moeder naar Nederland. In Rotterdam studeerde ze met vlag en wimpel af aan kunsthogeschool Codarts. Sindsdien heeft ze meerdere albums uitgebracht en wereldwijd opgetreden op verscheidene podia en jazzfestivals. Zo tourde ze onder meer door China, Korea, Oost-Europa, Suriname, en het Verenigd Koninkrijk.

Rosies muziek laat zich niet vangen in één afgebakend genre. Het is soulvolle jazz met Afrikaanse invloeden en een vleugje pop en funk. Met invloeden vanuit al die verschillende hoeken en vanuit de hele wereld is er één element dat alles samentrekt en bij elkaar houdt: haar schitterende stem. Deze middag zal ze voor ons voor het eerst solo en akoestisch optreden.

Opening Solo-expositie Lenny Oosterwijk
Inloop:                                                         14.30 – 15.00
Botanische lezing door Vic van Pieterson   15.00 – 15.30
Concert Ntjam Rosie                                    15.30 – 16.00

Wil je bij dit event zijn? Kaartjes zijn te koop via https://www.untitled2011.com/presents/

Foto’ s: Ntjam Rosie door Lenny Oosterwijk ©
Tournesols – Lenny Oosterwijk ©
Heraclitus, Maas – Lenny Oosterwijk ©
Vic van Pieterson – Lenny Oosterwijk  ©