Vanaf 11 december kan je in Gallery Untitled komen kijken naar een nieuwe expo in 2 grote zalen. Die staat deze keer in het teken van het vriendelijke minimalisme van Floris Hovers. Op zondag 13 december vieren we die nieuwe expo in de galerie. Met pleziermuziek van Drieërlei en een interview door Hugo Bongers met Floris Hovers.

Floris Hovers heeft in de afgelopen veertien jaar een kleurrijk, speels en verrassend oeuvre opgebouwd. Hij studeerde in 2004 af aan de Design Academy in Eindhoven en is sindsdien zelfstandig ontwerper. Zo maakt hij onder andere speelgoed, meubelen en andere interieurproducten en unica.
In 2006 richtte hij zijn eigen designstudio op en vijf jaar later werd hij bekroond met de Sanoma Woonaward.

In deze solo expositie tonen we Hovers’ autonome werk. In zijn kunst is hij continu op zoek naar de eenvoud en een evenwicht in functie en esthetiek. Het ‘laten verdampen van het overtollige’. Hij streeft naar werk dat niet complex in elkaar steekt maar toch genoeg in zich heeft om verwondering op te wekken. Floris Hovers nodigt je telkens weer uit in zijn haast volmaakt eenvoudige wereld. Een plek waar alle ruimte is voor de verbeelding. De denker en de doener zijn samen.


Op 13 december vieren we de nieuwe expo van Floris Hovers op een speciale manier. Hugo Bongers van o.a. tijdschrift puntkomma gaat in gesprek met Floris Hovers. Muziek van Floris met zijn band Drieërlei. Drieërlei is een muziekgroep die puur voor het plezier muziek maakt. Aanvankelijk werd er gespeeld op doedelzak, accordeon en blokfluiten, later kwamen daar ook andere instrumenten bij zoals schalmei, draailier, saxofoon, viool, vedel, percussie en niet te vergeten: zang.

13 December: Artist Talk Floris Hovers en Drieërlei. 
Shift 1: 13.30 -15.30
Shift 2: 16.00- 18.00

Kaarten en meer info via https://www.untitled2011.com/presents/, of stuur een mail naar iris@galleryuntitled.nl

In elke shift hebben we plaats voor 20 personen, te verdelen over 10 duoplaatsen. Zo is er voldoende afstand en kan iedereen veilig genieten van de optredens en de kunstwerken.

Met dank aan Cultuur Regisseur Noord en de Gemeente Rotterdam

Beelden: Floris Hovers