Ben je al komen kijken naar de bijzondere blauwdrukken van Nederlands zeewier door Dekkers Leijdekkers? Aanstaand weekend van 20 t/m 22 november is je laatste kans om deze schitterende cyanotypiën te komen bekijken in Gallery Untitled. 

Anne en Pai van Dekkers Leijdekkers lieten zich voor deze blauwdrukken inspireren door het werk van biologe Anna Atkins, die twee eeuwen geleden het Engelse zeewier in kaart bracht. Het resultaat is een samensmelting van wetenschap en kunst. In Gallery Untitled vind je nog tot en met zondag 22 november een blik in hun werkproces en het eerste deel van een steeds groeiende collectie van Nederlands zeewier.

Nieuwsgierig geworden? Je kan ook de radio-uitzending van Vroege Vogels terugluisteren waarin Anne en Pai hun werk toelichten. Deze vind je hier.

Via onze webshop kan je alle blauwdrukken bestellen.

Openingstijden Gallery Untitled:
Vrijdag 11.00 – 17.00
Zaterdag 11.00 – 17.00
Zondag 11.00 – 17.00
Andere dagen zijn mogelijk op afspraak. Mail dan met iris@galleryuntitled.nl

Beeld hierboven: Zeesla, door Dekkers Leijdekkers in Gallery Untitled.