Muziek door Flip Noorman samen met gitarist Jorn ten Hoopen. Driessens & van den Baar over hun geëngageerde wolvilten wand objecten en gaan in gesprek met Saar Depuydt over haar vluchtelingen werk.
Als je de afgelopen weken in Gallery Untitled bent geweest zul je ze vast gezien hebben: de kleurrijke werken van Driessens & van den Baar. Achter die zachte wolpracht zit een sterke verbinding met de wereld van nu. 

Speciaal om in deze extra moeilijke tijden vluchtelingen te ondersteunen maakten Driessens en van den Baar drie nieuwe werken. Ze lieten zich hiervoor inspireren door hun vriendin Saar Depuydt, die iedere veertien dagen naar de bossen van Duinkerke rijdt. Hier wachten en kamperen honderden vluchtelingen, in de hoop de oversteek te kunnen maken naar Groot-Brittannie.
De auto’s zitten vol met voedsel, kleding, tentjes en andere spullen om deze mensen te helpen voorzien in hun eerste levensbehoeftes. Voor deze acties is er geld nodig. Daarom gaat 50 % van de opbrengst van deze werken rechtstreeks naar Duinkerke.

Op 22 november staat Gallery Untitled in het teken van Duinkerke.
Driessens & van den Baar zullen zelf aanwezig zijn in de galerie en Saar Depuydt zal vertellen over haar werk met de vluchtelingen in Duinkerke.

Via onze webshop kan je alle kunstwerken bestellen.

Flip Noorman zingt Leonard Cohen onder begeleiding van gitarist Jorn ten Hoopen.  Noorman won in 2014 de Wim Sonneveld prijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na het overlijden van Cohen in 2016 bracht hij eenmalig een hommage aan zijn grootste inspiratiebron in Paradiso. Na vele verzoeken om het toch niet bij die ene keer te laten is hij gezwicht. In theaterseizoen 2019/2020 volgde een tournee met zijn  ‘De Noormannen’ . Hij zingt zowel de originele liedjes van de meester als een aantal vertalingen van zijn eigen hand. Kleinkunst-goeroe Jacques Klöters jubelde erover: ”Leve Flip Cohen!”.

22 November: Driessens & van den Baar, Duinkerke & Depuydt, Flip Noorman
Shift 1: 13.30-15.30
Shift 2: 16.00- 18.00

Kaarten en meer info via https://www.untitled2011.com/presents/, of stuur een mail naar iris@galleryuntitled.nl

In elke shift hebben we plaats voor 18 personen, te verdelen over 9 duoplaatsen. Zo is er voldoende afstand en kan iedereen veilig genieten van de optredens en de kunstwerken.

Met dank aan Cultuurregisseur Noord en de Gemeente Rotterdam.

Beeld boven:  Flip Noorman foto door Lindy Balduk (c)
Beeld onder: Duinkerke, Driessens & van den Baar (c)