Een unieke kans om in Gallery Untitled in een intieme setting naar Kingma’s motivaties en ideeën te luisteren. Ze zal vertellen over haar nieuwste kaart, een blauwdruk waarin haar eerdere cartografische werken verenigd worden. John Buijsman in een eenmansvoorstelling over de eeuwige kringloop van het leven.

De afgelopen weken stond Carlijn Kingma vol in het nieuws: Haar nieuwste werk ‘The fabric of humankind’ werd onder andere in de Volkskrant en NRC uitgelicht en in meerdere radio-, en televisieshows besproken. Ook werd het origineel van dit nieuwe werk aangekocht door het Rijksmuseum Twenthe

Carlijn Kingma maakte The Fabric of Humankind in samenwerking met Rutger Bregman, naar aanleiding van zijn boek De meeste mensen deugen. De gedetailleerde pentekening is een nieuwe kaart, waarin ze het verleden, heden en de toekomst van menselijke verbinding heeft gevangen.

Vanaf 27 november 2020 tot en met 3 januari 2021 kan je in Gallery Untitled komen kijken naar een exclusieve Carlijn Kingma-expo met als stralend middelpunt het nieuwe werk The Fabric of Humankind.

Op 29 november vieren we de opening van deze expo met een optreden van John Buijsman en een Artist Talk door Carlijn Kingma zelf. De kunstwerken van Kingma vindt je hier

John Buijsman
Cowboy, dat zou hij worden als hij later groot was. Inmiddels, bijna een kwart eeuw later, is die droom nog steeds aanwezig bij John Buijsman.

In Cosmic Cowboy wordt u meegenomen in de rijke fantasie van een achtjarige die zijn eigen werkelijkheid bij elkaar verzint. John Buijsman verteld over het bewogen cowboy leven dat hij geleefd had kúnnen hebben, vol met bloedstollende avonturen, een allesomvattende liefde en tot slot zijn magistrale dood als poor, lonesome cowboy.

In deze eenmansvoorstelling over de eeuwige kringloop van het leven laat de kijker zich meevoeren in een wonderlijke vertelling vol met outlaws, premiejagers, minnaressen, pratende dieren en sjamanen.

Zondag 29 November: Artist talk Carlijn Kingma en muziek voorstelling John Buijsman.
Shift 1: 13.30-15.30
Shift 2: 16.00- 18.00

Kaarten en meer info via https://www.untitled2011.com/presents/, of stuur een mail naar iris@galleryuntitled.nl

In elke shift hebben we plaats voor 18 personen, te verdelen over 9 duoplaatsen. Zo is er voldoende afstand en kan iedereen veilig genieten van de optredens en de kunstwerken.

Met dank aan Cultuurregisseur Noord en de Gemeente Rotterdam.


Beeld boven:  Blauwdruk Carlijn Kingma (c) met al haar eerdere cartografische werken verenigd worden.
Beeld midden: Cosmic Cowboy John Buijsman (c)
Beeld onder:
The Cronicle of Gaia door Carlijn Kingma  (c)