Ben je benieuwd naar wat deze dingen met elkaar te maken hebben? Afgelopen zondag waren Pai en Anne van Dekkers Leijdekkers te horen bij Vroege Vogels. Hier vertelden ze over hun werkwijze, cyanotopie en Nederlands zeewier.
“Wetenschap en kunst die helemaal verwikkeld zijn met elkaar”, aldus BNNVARA. Nog tot en met 22 november in Gallery Untitled te zien!

Tijdens de uitzending van Vroege Vogels nemen Anne en Pai je mee op een van hun excursies langs de Nederlandse zee en vertellen over hoe ze hun blauwdrukken van Nederlands zeewier maken en hoe ze inspiratie vonden om deze bijzondere kunstwerken te gaan maken.

Dekkers Leijdekkers maken deze portretten van wier niet alleen voor de schoonheid ervan, ze brengen ook de diversiteit van het Nederlandse zeewier in kaart.

Het resultaat is een schitterende samensmelting van wetenschap en kunst. Je kan de uitzending van Vroege Vogels met Anne en Pai hier terugluisteren.

Deze expositie is elke vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 11:00 en 17:00. Je kunt ook alle blauwdrukken hier in onze webshop zien.


Pai Dekkers in Gallery Untitled tijdens de opening expo ‘Dekkers Leijdekkers: Blauwdrukken van Nederlandse wieren’


Beeld hierboven: Zaal vol met blauwdrukken van Dekkers Leijdekkers in Gallery Untitled