Pepijn van den Nieuwendijk heeft een nieuw kunstwerk gemaakt. In zijn surrealistische keramische beelden neemt Pepijn van den Nieuwendijk ons mee in zijn speelse en sprookjesachtige wereld. 

In Pepijns schilderijen en beelden is duidelijk een historische en kunsthistorische achtergrond te zien. Sprookjes, oude verhalen, historische feiten en mythologie komen steeds weer terug. In China leerde hij tijdens meerdere residenties de kneepjes van het keramische vak kennen. Zo onderzocht hij de oorsprong van het Delfts blauw in onder andere Jingdezhen.

De dodo is al jarenlang een inspiratie voor Pepijn, als perfect snijpunt van zijn interesse in ontdekkingsreizen, mythes en oude technieken. Deze nieuwe dodo is wederom uitgevoerd met elementen van Van den Nieuwendijks bekende stijl in het Delfts Blauw, maar heeft ook nieuwe elementen, zoals de witgouden knopen en pantoffels die hij draagt.
De nieuwe dodo, ‘Dodo Reiziger’, is vanaf nu te zien in Gallery Untitled en op onze webshop.