Het eerste dat je waarschijnlijk opvalt bij de werken van kunstenaarsduo Driessens & van den Baar is hun ijzersterke kleurgebruik en het altijd terugkerende wolvilt. Maar achter die zachte wolpracht zitten grotere thema’s en een sterke verbinding met de wereld van nu. De wolvilten werken met diepgang zijn tot 6 december te zien.

In hun expo in Gallery Untitled kan je op dit moment een aantal grote lijnen ontwaren. De vluchtelingencrisis, Black Lives Matter, Covid-19 en rijkdom. Ook maakten ze speciaal om vluchtelingen te steunen drie nieuwe werken: Duinkerke 1, 2 en 3.

Driessens & van den Baar lieten zich hiervoor inspireren door hun vriendin Saar Depuydt, die iedere veertien dagen vanuit Gent in een kleine colonne van vier auto’s naar de bossen van Duinkerke rijdt. Hier wachten en kamperen honderden vluchtelingen, in de hoop de oversteek te kunnen maken naar Groot-Brittannie. De auto’s zitten onder andere vol met voedsel, kleding, tentjes en andere spullen om deze mensen te helpen voorzien in hun eerste levensbehoeftes.

Voor deze acties is er, naast donaties in natura, geld nodig. Daarom gaat 50 % van de opbrengst van deze werken rechtstreeks naar Duinkerke.

It’s no rocket science, de solo-expositie van Driessens & van den Baar, is nog tot en met 6 december te zien en te koop in Gallery Untitled.
22 november: Driessens & van den Baar aanwezig tussen 14.00u-17.00u
Toelichting vluchtelingenwerk Saar Depuydt en Duinkerke
Exclusieve rondleiding om 15.00u
6 december: Driessens & van den Baar aanwezig tussen 14.00u-17.00u
Exclusieve rondleiding om 15.00u

Deze events zijn onder voorbehoud, we gaan er op dit moment van uit dat wij net als de theaters vanaf 19 november 2020 onze events veilig kunnen voortzetten.
We houden de berichten van de overheid natuurlijk in de gaten.
De galerie is nog steeds elke vrijdag, zaterdag en zondag open. 
We zorgen dat iedereen op veilige afstand de galerie kan bezoeken.

Openingstijden Gallery Untitled:
Vrijdag 11.00 – 17.00
Zaterdag 11.00 – 17.00
Zondag 11.00 – 17.00
Andere dagen zijn mogelijk op afspraak. Mail dan met iris@galleryuntitled.nl

Beeld hierboven: Grote solo expo in 2 zalen  Driessens en van den Baar