Met een van de oudste fotografische technieken, cyanotypie, tonen het jonge kunstenaars duo Dekkers Leijdekkers de Nederlandse wieren in een heel ander licht. Van 16 oktober tot en met 22 november: Een zaal vol blauwdrukken in Gallery Untitled.

In de geest van biologe Anna Atkins werken Pai Dekkers en Anne Leijdekkers aan een verzameling van Nederlandse zeewieren. Ze gebruiken hiervoor een speciale, eeuwenoude techniek: cyanotypie. Door algen direct op fotografisch papier te leggen, worden de transparantie en vormen van de onderwaterplanten op een heel bijzondere wijze uitgelicht. Deze vertaalslag maakt het zeewier toegankelijker en nodigt uit om verder te kijken dan het aangespoelde wier dat je aantreft op het strand. Naast de afdrukken geeft de expositie ook een impressie van hun werkwijze, excursies naar de Nederlandse stranden en hun determinatieproces.

Deze expositie is elke vrijdag, zaterdag en zondag open tussen 11:00 en 17:00. Je kunt ook alle blauwdrukken hier in onze webshop zien.

Om de opening van deze expositie te vieren organiseren we een kleinschalig besloten evenement, met artist talk van Dekkers en Leijdekkers en muziek van Eddy Nielsen en Luca Wamer. Dit event is op uitnodiging. Voor meer info kan je mailen naar iris@galleryuntitled.nl


Anne Leijdekkers met Japans Bessenwier (Sargassum muticum) tijdens excursie naar Stavenisse.

Beeld hierboven: Zaal vol met blauwdrukken van Dekkers Leijdekkers in Gallery Untitled