Zo heb je zeewier nog nooit gezien! Met een van de oudste fotografische technieken, cyanotypie, toont Dekkers Leijdekkers de Nederlandse wieren in een heel ander licht. 16 oktober tot en met 22 november in Gallery Untitled.

In de geest van biologe Anna Atkins werkt Dekkers Leijdekkers aan een verzameling van het Nederlandse zeewieren. Ze gebruiken hiervoor een bijzondere techniek: cyanotypie. Door algen direct op fotografisch papier te leggen, worden de transparantie en bijzonder vormen van de onderwaterplanten op een heel bijzondere wijze uitgelicht.

Deze vertaalslag maakt het zeewier toegankelijker en nodigt uit om verder te kijken dan het aangespoelde wier dat je aantreft op het strand. Naast de afdrukken geeft de expositie ook een impressie van hun werkwijze, excursies naar de Nederlandse stranden en hun determinatieproces.

Beeld hierboven: Dekkers en Leijdekkers, Hollands Hoorntjeswier.