We openen deze expositie feestelijk op zondag 4 oktober met een optreden van Eric Vloeimans en een artist talk met Nicole Driessens en Ivo van den Baar door Hugo Bongers. 

Driessens & van den Baar plaatsen in hun werk grote maatschappelijke thema’s , die direct invloed hebben op hun eigen situatie. De migratie van mensen uit heel de wereld naar Rotterdam Charlois is sinds ± 1970 nog steeds dagelijks zichtbaar en onderwerp in het werk van het kunstenaarsduo. De Viltplanten collectie en de serie wandwerken TRACES zijn daar een uiting van. En nu Covid-19 heerst is dat ook terug te zien in hun werk. De ambachtelijke uitwerking in textiel stolt de thema’s in de tijd en geeft de werken daardoor een tijdloze, universele uitstraling. De keuze voor het materiaal wolvilt, dat beschermt tegen koude, hitte, water of vuur voegt met haar intense kleuren een laag toe aan de figuratieve beeldelementen waaruit de kunstwerken zijn voortgekomen.

It’s no rocket science is t/m 6 december 2020 te zien in Gallery Untitled. Er zijn al een aantal kunstwerken te zien op onze webshop!

Artist talk door Hugo Bongers

Hugo Bongers is redacteur en uitgever van het tijdschrift Puntkomma, kwartaalblad over kunst en cultuur in Rotterdam. In dit tijdschrift wordt ingegaan op de relatie tussen kunst, cultuur en samenleving, onder meer wat betreft de positie van ‘outsiders’ in de wereld van kunst en cultuur. Hij was bovendien secretaris van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur. Daarvoor was hij onder andere plaatsvervangend directeur van het Stedelijk Museum Amsterdam en zakelijk directeur van het Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Hij is beleidsmatig en uitvoerend betrokken bij de ontwikkelingen rond diversiteit in de sector kunst en cultuur, met name op het terrein van de visuele cultuur.

Kunstwerken hierboven: Space lll | 240 x 145 x 4 cm | wolvilt over wolvilt plaat It’s no rocket science | 90 x 54 x 1,5 cm | wolvilt over wolvilt plaat en daaronder It’s no rocket science | 90 x 54 x 1,5 cm | wolvilt over wolvilt plaat (c) Driessens & van den Baar