Tijdens de opening van de solo tentoonstelling van Driessens & van den Baar in 2 zalen zal Eric Vloeimans optreden. Deze keer blijft het nog even een verrassing wie hij mee zal nemen…

Eric Vloeimans is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt.  Zijn werk wordt gekenmerkt door melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Hij wordt beschreven als één van de beste trompettisten van Europa.

Vloeimans laat zich niet vastpinnen in één genre; hij is een ware original in zijn spel en zijn composities. Hij beperkt zich ook niet tot één groep, maar speelt in verschillende bezettingen met telkens ander werk.
Met Oliver’s Cinema vertolkt hij akoestische kamerjazz, met zijn groep Gatecrash zoekt hij juist naar een cross-over tussen jazz en pop. Hij speelt met klassieke groepen, fanfare-, en harmonie-ensembles, wereld-muziek artiesten, poplegendes en symfonie-orkesten.
Al dat talent is vele malen bekroond: Vloeimans kreeg al zes keer een Edison, won de Elly Ameling prijs van de stad Rotterdam, de Boy Edgar prijs en de Bird Award op het North Sea Jazz Festival, de Gouden Notenkraker en nog veel meer.

Hij is auteur van de meespeelboeken “Horn of Plenty” deel 1 en 2, heeft zijn eigen CD-label “V-Flow” en is vaak te horen op de radio en op televisie – en uiteraard op menig concert podium in binnen- en buitenland !

In verband met Covid-19 hebben we een beperkt aantal plaatsen zodat iedereen veilige afstand kan houden. We volgen de richtlijnen van het RIVM.

Tijden, shifts en kaarten vind je hier 

Foto Eric Vloeimans door Lenny Oosterwijk (c)