Tijdens de finissage van zijn keramiek expo met wel 80 vazen komt Bert een demonstratie geven hoe hij met klei een “perfecte” vaas draait op zijn draaischijf. 

Kom je ook kijken naar hoe Bert Kloppers een perfecte vaas draait?
Mail dan iris@galleryuntitled.nl en geef door met hoeveel mensen en hoe laat je wil komen die zondag 11 oktober. De demonstratie begint om 14:00u in en eindigt om 17:00.

We volgen de richtlijnen van het RIVM.

Keramist Bert Kloppers verkocht op zijn 14de zijn Lego verzameling om een draaischijf te kopen. Sindsdien is keramiek de rode draad in zijn leven. Vandaag viert Bert zijn 59ste verjaardag. Bert maakte in Gallery Untitled een opstelling van 59 vazen. De kleinste 1 en de grootste 59 cm. Het werd een zoektocht naar de perfecte vaas. Bert: “De perfecte vaas bestaat natuurlijk niet. Juist de imperfectie geeft karakter en schoonheid. In Japan noemen ze dit Wabi-Sabi.”

De inspiratie voor dit project werd geboren in 2019. Bert blikte terug op zijn leven, waardoorheen keramiek als een rode draad in geweven is, en het idee werd geboren om net zoveel vazen te vervaardigen op de draaischijf als jaren in zijn leven. Van klein naar groot. Een leven met ups en downs waarin de draaischijf hem altijd weer de impuls gaf om door te gaan, ook als het moeilijk was. Hij omschrijft het zelf ‘als je met klei werkt, moet je tegenslagen kunnen incasseren. Het is onvoorspelbaar materiaal, er gaat nogal wat aan vooraf voordat je een mooi, ambachtelijk en bezield product gerealiseerd hebt.’ De lijn van de 59 vazen van Bert is daarmee een manifestatie waarin geduld, vakmanschap en bezieling tot uitdrukking komt.

Verwacht elegante vazen in alle soorten en maten, keramisch vakwerk en bijzondere glazuren.

OP ZOEK NAAR DE PERFECTE VAAS – BERT KLOPPERS in samenwerking met Massimo Pavan.
Bekijk hier alle vazen.