Benjamin nodigt de talentvolle contrabassist Cas Jiskoot uit om samen met hem te spelen tijdens de finnissage van Sander Buijk’s beelden expo.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is één van de meest productieve musici van zijn generatie. Al meer dan drie decennia gaat Benjamin zijn zoektocht naar een herkenbare en persoonlijke saxgeluid onverminderd voort. Naast zijn bezigheden met New Cool Collective, dat al zevenentwintig jaar zalen volspeelt over de hele wereld, maakte hij sinds de jaren negentig meer dan twintig soloplaten. Variërend van post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg en samenwerkingen met schrijvers en vocalisten (Remco Campert, Jules Deelder, Ruben Hein, Wouter Hamel, Daniel von Piekartz), tot de verrassend plezante understatements van jazzstandards op albums als Café Solo en Trouble.

Het podium deelde hij met grote namen uit allerlei genres. Van Paul Weller, Dr. John, Typhoon en Chef’Special tot Stan Tracey, Rein de Graaff, Han Bennink en John Engels. En van de grootste festivals tot de plaatselijke kroeg, alles met smaak en tomeloze inzet.

Benjamin maakt tevens een wekelijke podcast voor NPO Soul & Jazz.

In verband met Covid-19 hebben we een beperkt aantal plaatsen zodat iedereen veilige afstand kan houden. We volgen de richtlijnen van het RIVM.

Tijden, shifts en kaarten vind je hier 
Foto Benjamin Herman: Jonathan Herman (c)