Begin september vullen we een zaal met bijzonder nieuw werk. Deze keer van Bert Kloppers. Met zijn meer dan veertig jaar ervaring in keramiek, pottendraaien en alles wat met klei te maken heeft staat hij in Rotterdam bekend als ‘De Kleimeester’. 

Al op zijn twaalfde verkocht Bert Kloppers zijn Lego-verzameling, om die in te wisselen voor een draaischijf en een keramiekoven. Sinds die tijd is zijn passie voor klei niet meer uitgedoofd.

Bert: ‘Eind jaren ’90 ging ik werken als modelleur bij De Koninklijke Porceleyne Fles in Delft en deed de Vakopleiding Keramische Industrie. Er ging een wereld voor mij open.Ter inspiratie volgde ik diverse workshops o.a. in Italië bij La Meridiana International Centre of Ceramics.’

De Kleimeester van Rotterdam zal een spectaculaire opstelling maken in Gallery Untitled met meer dan 60 vazen. Deze expo start vanaf 6 september.

Meer info volgt!

Verwacht elegante vazen in alle soorten en maten, keramisch vakwerk en bijzondere glazuren. Voor meer info kan je kijken op de website van Kloppers zelf, of onze expo-pagina in de gaten houden.

Beeld hierboven: vaas door Bert Kloppers.